Felfüggesztésre kerül az EU 261 rendelet?

Felfüggesztésre kerül az EU 261 rendelet?

Az Európai Unió 12 tagállama kérte az Európai Bizottságot, hogy hivatalosan engedélyezze a járvány miatt törölt járatok árainak visszatérítésének felfüggesztését.

Adina Vălean az EU közlekedési biztosa, az Euronews-nak elmondta: “Tudom, hogy néhány kormány szeretné megváltoztatni az uniós szabályt, de ez nem fog menni. Inkább azon kellene gondolkozniuk, hogy vonzóbbá tegyék a repülési utalványokat, ha ezt szeretnék használni. De hagyják, hogy az utasok éljenek a visszatérítési jogukkal.”

A jelenleg hatályos, légi utasok jogait szabályozó Európai Uniós rendelet alapján (EU 261/2004 esetén a légitársaság köteles a „a jegy árának a vételi ár szerinti visszatérítése hét napon belül”. Ezzel szemben, a jelenlegi gyakorlat szerint a légitársaságok a pénzbeli visszatérítés helyett utazási utalványokat és krediteket adnak a koronavírus (COVID-19) miatt törölt járatok utasainak.

A fentiek alapján látható, hogy komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}