Az Európai Bizottság alelnöke kitart a törölt jegyek árának visszatérítése mellett!

Az Európai Bizottság alelnöke kitart a törölt jegyek árának visszatérítése mellett!

Múlt héten csütörtökön az 12 tagállama kérte az Európai Bizottságot, hogy hivatalosan engedélyezze a járvány miatt árainak visszatérítésének felfüggesztését.

Bár a tervezettel szemben már megjelenésének napján szembehelyezkedett az Európai Unió közlekedési biztosa, de a Bizottság kételyeit ismét megerősítették. Az Euronewsnak az alelnöke, Margrethe Vestager kifejtette: “Sok utasnak szüksége lenne a pénzre. Az emberek elvesztik a munkahelyüket, pénz kell a gyógyszerre, a lakásbérlésre. Egy olyan vezetőnek, mint én, könnyű elfogadni egy kupont, hiszen nekem magas fizetésem van. De épp az ilyen különbségek miatt nehéz azt mondani, hogy mindenkinek el kellene fogadnia az utalványt.”

A jelenleg hatályos, légi utasok jogait szabályozó Európai Uniós rendelet alapján (EU 261/2004 esetén a légitársaság köteles a „a jegy árának a vételi ár szerinti visszatérítése hét napon belül”. Ezzel szemben, a jelenlegi gyakorlat szerint a légitársaságok a pénzbeli visszatérítés helyett utazási utalványokat és krediteket adnak a koronavírus (-19) miatt törölt járatok utasainak.

A fentiek alapján látható, hogy komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}