TÖRÖLTÉK A JÁRATOM

Amennyiben az Ön légijáratát törölték, abban az esetben az Európai Unióban hatályos 261/2004/EK rendelet és a vonatkozó Európai Bírósági ítéletek alapján a fuvarozó köteles Önt alternatív módon, az eredetihez hasonló útvonalon eljuttatni az eredeti úticéljára.

Ha ezt nem kívánja igénybe venni, akkor a légitársaság köteles a jegyárat visszatéríteni, és a kiindulási reptérre visszajuttatni. Abban az esetben, ha a törlés az indulási időpontot megelőző két hétben történt – és a járat törlése a légitársaságnak róható fel – az alternatív eljutási lehetőség biztosításán vagy a jegyár visszatérítésén túl a légitársaság köteles fizetni, melynek összege a út hosszától függően akár 600 euró is lehet!

Sajnos a légitársaságok a szolgáltatások biztosítását és a kártérítések megfizetését igyekeznek elkerülni, így csak hatékony és egyértelmű eszközökkel lehet elérni, hogy a légi utasok jogait biztosítsák, melyben irodánk segítséget nyújt Önnek.

A vonatkozó rendelet teljes szövege itt olvasható.

Töltse ki kérdőívünket, hogy mindössze bruttó 30% sikerdíjért hozzájusson a járatának törlése miatt járó kártérítéséhez.