EU: Minden beoltottnak joga van a vakcinaigazolványhoz

EU: Minden beoltottnak joga van a vakcinaigazolványhoz

🇪🇺 : „Minden uniós állampolgárnak joga van az uniós vakcinaigazolványhoz, senkit sem lehet megfosztani tőle még akkor sem, ha olyan vakcinával oltották be, amelyet a saját tagállam engedélyezett”
🔥🔥 A HVG híre szerint azonban Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos azt is elmondta: “a tagállamoknak csak az EMA által engedélyezett vakcinákat kell kötelezően elfogadnia, de lehetőségük van arra, hogy a többit is elfogadják.”
ℹ️ A Magyarországon használt -19 vakcinák közül a Pfizer-Biontech, a Moderna, az és a Johnson & Johnson
oltása rendelkezik uniós jóváhagyással. Az orosz Szputnyik-V vakcinát jelenleg is vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), míg a kínai Sinopharm nem kérvényezte az EU-s jóváhagyást.
🇬🇷 Az tagállamai közül korábban már jelezte, hogy a nyári szezonban biztosítják az utazási korlátozások alóli mentességet az orosz és a kínai vakcinával beoltottaknak is.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}