Horvátország várja a turistákat: még a kötelező COVID-tesztek árának egy részét is kifizetné!

Horvátország várja a turistákat: még a kötelező COVID-tesztek árának egy részét is kifizetné!

🇭🇷 „A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív tesztet kell felmutatniuk a határon” – írja a Portfolio.
ℹ️ Szintén a turizmus fellendítése érdekében április 1-től karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Horvátországba azok a személyek, akik rendelkeznek egy darab negatív PCR vagy antigén teszteredménnyel, vagy akik az egy dózisból álló oltások esetén az oltást-, a kétdózisú oltások esetében a második dózist már legalább 14 nappal korábban megkapták (az gyártójára nincs külön kikötés!), illetve azok is, akik az utazást megelőző 180 napban átestek a koronavírusos megbetegedésen.
🤔 A jelenleg hatályos magyar szabályozás értelmében viszont a elleni oltás nem mentesít a hazatéréskor kötelező tíznapos alól, ahonnan csak két darab, negatív bemutatásával lehet szabadulni.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}