Az EU 261/2004 rendelet továbbra is érvényben marad!

Az EU 261/2004 rendelet továbbra is érvényben marad!

Továbbra is érvényben marad a Légi utasok jogait szabályozó EU 261/2004-es EU rendelet, amely egységesen szabályozza a légitársaságok kötelezettségeit az utasok felé járatkésések és járattörlések esetén.

Adina Valean, az közlekedési biztosa a Reutersnek egy telefonos interjú során kiemelte, hogy „A légitársaságoknak meg kell téríteniük az ügyfeleknek a COVID-19 világjárvány miatt lemondott járatokat”. A biztos szerint tehát nem felel meg a hatályos jogszabályoknak a légitársaságok egyre terjedő gyakorlata, hogy a miatt esetén az utasoknak nem fizetik vissza a jegyárat, hanem utazási utalványt vagy kreditet adnak juttatásul.

A közlekedési biztos azt is elmondta, hogy bár a légitársaságok valóban likviditási problémákkal szembesülnek a rendkívüli helyzet miatt, de az Európai Unió kormányainak egyéb módszereket kell találniuk a légitársaságok megsegítésére: „A törvény bármely rendelkezésének megváltoztatásához széles körű támogatásra van szükség. Most azonban nem fogunk a törvényekkel foglalkozni.”

Bár az Európai Unió közlekedési biztosa tehát megerősítette, hogy a törölt járatok utasainak jár a jegyük árának visszatérítése, de sajnos komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}