„Sínen van az ügy!”

„Sínen van az ügy!”

mondta egy EU-s diplomata a Politicónak arról a javaslatról, amely egységes keretek között szabályozná a schengeni övezeten belüli utazásokat. Az Európai Unió tagállamainak nagykövetei még szerdán tanácskoztak az összehangolt utazási szabályokról, pénteken pedig újra tárgyalják az ügyet és ha minden rendben megy, akkor jövő héten elfogadásra is kerülhet a javaslat.

Korábban írtuk, hogy a javaslat alapján az Európai Betegség-megelőzési és Kontrolláló Központ (ECDC) a koronavírus fertőzöttek száma, az elvégzett tesztek mennyisége és a pozitivitási ráta alapján sorolná piros, sárga és zöld kategóriába az EU országait és ennek alapján lehetne korlátozni az Európai Unión belüli utazást.

🇭🇺 Bár a meghatározott kritériumok alapján meglepő lenne, ha Magyarország nem a piros országok között kapna helyet, de kíváncsian várjuk a hivatalos döntést!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}