Magyarország ismét bezár!

Magyarország ismét bezár!

„Szeptember 1-től a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra vagy két negatív teszt bemutatásáig karanténba kell vonulniuk.” – jelentette be Gulyás Gergely az augusztus 28-i kormányinfón. A szigorítással visszaáll a március végi szigor a magyar határoknál és megszűnik a júliusban bevezetett -sárga-zöld rendszer, gyakorlatilag minden ország „piros” kategóriába került.

Aki korábban szeretne szabadulni a karanténból, annak magának kell állnia a teszt költségeit, kivéve azokat, akik nem jártak külföldön, hanem kontaktkutatás miatt végeznek el rajtuk tesztet. Fontos, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, csak a Magyarországon elvégzett tesztek lesznek elfogadhatók.

A légitársaságok várhatóan törlésekkel fognak reagálni a szigorításra, hiszen ezzel a döntéssel drasztikusan vissza fog esni a magyar állampolgárok külföldre utazási kedve és a külföldiek sem jöhetnek Magyarországra turistáskodni. A tervek szerint a szigorítások egy hónapig, szeptember végéig érvényesek.

Fun fact: A labdarúgó Szuperkupa döntőre két negatív teszt birtokában be lehet utazni az országba.

A tavaszi gyakorlat alapján elmondató, hogy komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}