Heteken belül jöhet a digitális egészségügyi útlevél!

Heteken belül jöhet a digitális egészségügyi útlevél!

Az IATA tájékoztatása szerint heteken belül bevezetésre kerülhet a digitális IATA Travel Pass, amely segít az légiutasoknak a -19 tesztek vagy a COVID-19 oltások igazolt tanúsítványainak tárolásában és kezelésében.

 

Vinoop Goel, az repülőterekért és külkapcsolatokért felelős igazgatója szerint „Az igazolvány elengedhetetlen a légi utazások újraindításához, mivel sok országban továbbra is kötelező karantén, vagy egyéb, szigorú korlátozások vannak érvényben.

 

A BBC szerint az IATA Travel Pass IOS és Android platformokon érhető el, és várhatóan az utasok számára ingyenesen áll rendelkezésre. A Travel Pass-t elsőként a Singapore Airlines kezdte tesztelni még 2020 decemberében, azóta pedig az Etihad, az Emirates, a Qatar Airways, az Air New Zealand is használni kezdte a rendszert, így várhatóan az igazolvány bevezetésének időpontjára már problémamentes működés várható.

 

Mint korábban is írtuk, a Travel Pass rendszernek négy eleme lesz:

  • Az egészségügyi követelmények nyilvántartása lehetővé teszi az utasok számára, hogy információkat találjanak az utazásukkal, a teszteléssel és az oltásigényekkel kapcsolatban.
  • Rendelkezik vizsgálati és oltási központok nyilvántartásával, amelyek megfelelnek a célország által előírt szabályoknak.
  • Lehetővé teszi a tesztlaboratóriumok számára, hogy biztonságosan elküldhessék a teszt eredményeit vagy az oltási tanúsítványokat az utasoknak.
  • Rendelkezik a Travel Pass mobilalkalmazással, amelyet az utazók útlevelük és teszt eredményeik digitális változatának tárolására használnak. Az utazók megoszthatják ezeket az eredményeket a célállomás légitársaságával és hatóságaival is.

#kesettagepem

A bejegyzés a BBC cikke alapján készült, via Telex.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}