Márciustól jöhet digitális egészségügyi útlevél!

Márciustól jöhet digitális egészségügyi útlevél!

Alan Murray Hayden, a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) utas- és biztonsági termékekért felelős vezetője szerint rohamléptekben fejlesztik az Travel Pass alkalmazást, amely segít az légiutasoknak a -19 tesztek vagy a oltások igazolt tanúsítványainak tárolásában és kezelésében; nagyobb biztonságot és hatékonyságot nyújt, mint a papír alapú igazolások.

Hayden szerint egy ilyen rendszerre működési szempontból is szükség van. Példának állít egy „nagy brit légitársaságról”, amely jelenleg csak a szokásos utaslétszámának 5–10% -át szállítja, de a az összes utasfelvételi munkatárára szüksége van az utasok teszteredményeinek ellenőrzéséhez. „Ez őszintén szólva nem fenntartható” – jelentette ki Hayden.

A Travel Pass rendszernek négy eleme van:

  • Az egészségügyi követelmények nyilvántartása lehetővé teszi az utasok számára, hogy információkat találjanak az utazásukkal, a teszteléssel és az oltásigényekkel kapcsolatban.
  • Rendelkezik vizsgálati és oltási központok nyilvántartásával, amelyek megfelelnek a célország által előírt szabályoknak.
  • Lehetővé teszi a tesztlaboratóriumok számára, hogy biztonságosan elküldhessék a teszt eredményeit vagy az oltási tanúsítványokat az utasoknak.
  • Rendelkezik a Travel Pass mobilalkalmazással, amelyet az utazók útlevelük és teszt eredményeik digitális változatának tárolására használnak. Az utazók megoszthatják ezeket az eredményeket a célállomás légitársaságával és hatóságaival is.

“Az egész célja ennek hátterében az, hogy az utas járdától a repülőgépig sétálhat anélkül, hogy fizikailag kellene vennie dokumentumokat ” – mondja Hayden.

A bejegyzés a PhcusWire cikke alapján készült, via Magyar Nemzet.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}