Utazás, vakcina, karantén…

Utazás, vakcina, karantén…

Mint az várható volt, egyre több ország mentesíti a karanténkötelezettség alól a ellen beoltott személyeket. Miközben szomszédaink közül korábban már Szlovénia (frissítés: is csak az Európai Unióban bejegyzett vakcinával beoltott személyek számára biztosítja a karanténmentességet) és Románia is megtette ezt a lépést, most további országok csatlakoztak a kedvezményeket biztosító államokhoz.

 

Lengyelország február 23-án szigorított, mely alapján az országba karanténkötelezettség nélkül csak 48 óránál nem régebbi PCR teszttel, vagy az Európai Unióban jóváhagyott vakcinával (amelyek jelenleg a Pfizer-Biontech, Moderna, AstraZeneca oltások) beoltott személyek léphetnek be.

 

Izlandon – az Okosutas híre szerint – szintén hasonló szabályozás van érvényben, vagyis az orosz (Szputnyik V) és a kínai (például Sinopharm) vakcinák ott sem mentesítenek a kötelező és a PCR tesztek alól.

 

Bár valószínűleg, több, orosz és kínai turistákat váró ország is el fogja fogadni az ezekből az országokból származó vakcinákat, de már most látszik, hogy még az Unión belül sincs egységes álláspont az oltásokkal és az ezekkel kapcsolatos utazási könnyítésekkel kapcsolatban. És bár nagyon jó lenne, ha az Európai Unióban létrejönne egy egységes szabályozás, de annak fényében, hogy az utazási korlátozásokkal kapcsolatban sem született semmilyen kötelező és egységes döntés, így sajnos ez a vakcinákkal kapcsolatban sem várható.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}