Eurowings sztrájk – szerda

Eurowings sztrájk – szerda

Az pilótáinak szakszervezetének – Vereinigung Cockpit (VC) – felhívására háromnapos sztrájkbakezdtek hétfőn az pilótái, amely a szerdai (október 19.) járatokat is jelentősen érinti.

A figyelmeztető a október 17-én hétfőn, 0:00 órakor kezdődött és egészen október 19-én, szerda éjfélig tart. Az Eurowings pilótái a munkaidő csökkentéséért és a munkakörülmények javításáért folytatják a már korábban megkezdett sztrájksorozatukat.

A munkabeszüntetés miatt az Eurowings törölte legtöbb, hétfőn Budapestre érkező, vagy onnan induló járatát. Az érintett járatok a következők:

  • az Eurowings törölte a 6:35-kor induló, EW 2780 számú Stuttgart (STR) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 8:50-kor induló, EW 2781 számú Budapest (BUD) – Stuttgart (STR) járatát.
  • az Eurowings törölte a 6:50-kor induló, EW 9784 számú Düsseldorf (DUS) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 9:15-kor induló, EW 9785 számú Budapest (BUD) – Düsseldorf (DUS) járatát.
  • az Eurowings törölte a 17:50-kor induló, EW 9782 számú Düsseldorf (DUS) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 20:15-kor induló, EW 9783 számú Budapest (BUD) – Düsseldorf (DUS) járatát.

A utasait a légitársaság már értesített és részükre a – hatályos jogszabályoknak megfelelően – ingyenes átfoglalást, vagy jegyáruk visszatérítésének lehetőségét biztosította.

Fontos kiemelni, hogy az idén tavasszal hozott ítélete értelmében a légitársaság munkavállalóinak sztrájkja nem tartozik a rendkívüli körülmények fogalma alá, emiatt az átfoglaláson vagy jegyár-visszatérítésen és a felmerült költségek megtérítésén túl akár 600 euró kártalanítás is járhat a utasainak.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}