Eurowings sztrájk csütörtökön!

Eurowings sztrájk csütörtökön!

Az pilótáinak szakszervezetének – Vereinigung Cockpit (VC) – felhívására sztrájkolnak csütörtökön (2022. október 6-án) az Eurowings pilótái, így jelentős fennakadások és törlések várhatóak a csütörtöki forgalomban, hiszen hozzávetőleg a járatai felét törölni kényszerül a Lufthansa tulajdonában álló, német low-cost légitársaság.

A figyelmeztető a csütörtökön 0:00 órakor kezdődik és egészen éjfélig tart. Az Eurowings pilótái a fizetések emelésért és a munkakörülmények javításáért kezdenek sztrájkot.

A munkabeszüntetés miatt az Eurowings törölte több, csütörtökön Budapestre érkező, vagy onnan induló járatát. Az érintett járatok a következők:

  • az Eurowings törölte a 14:50-kor induló, EW 7782 számú Hamburg (HAM) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 17:15-kor induló, EW 7783 számú Budapest (BUD) – Hamburg (HAM) járatát.
  • az Eurowings törölte a 14:50-kor induló, EW 9782 számú Düsseldorf (DUS) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 20:15-kor induló, EW 9783 számú Budapest (BUD) – Düsseldorf (DUS) járatát.
  • az Eurowings törölte a 18:45-kor induló, EW 2784 számú Stuttgart (STR) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 20:15-kor induló, EW 2785 számú Budapest (BUD) – Stuttgart (STR) járatát.

A törölt járatok utasait a légitársaság már értesített és részükre a – hatályos jogszabályoknak megfelelően – ingyenes átfoglalást, vagy jegyáruk visszatérítésének lehetőségét biztosította.

Fontos kiemelni, hogy az Európai Bíróság idén tavasszal hozott ítélete értelmében a légitársaság munkavállalóinak sztrájkja nem tartozik a rendkívüli körülmények fogalma alá, emiatt az átfoglaláson vagy jegyár-visszatérítésen és a felmerült költségek megtérítésén túl akár 600 euró kártalanítás is járhat a törölt járatok utasainak.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}