A Norwegian és a csőd

A Norwegian és a csőd

A Reuters szerint a Norwegian megszünteti hosszú távú járatait, és közel harmadára csökkenti flottáját is!

 

A jelenleg csődvédelem alatt működő norvég low-cost légitársaság reorganizációs terve jelenleg az ír csődbíróság előtt van – a légitársaság szerint a hosszútávú járatok megszüntetése, a flotta 50 repülőgépre való csökkentése és az Európán belüli útvonalakra való összpontosítás pénzügyileg is fenntarthatóvá teheti a cég működését.

 

Bár már a 737 MAX-ok és a Dreamlinerek repülési korlátozásai is súlyosan érintették a céget, de az igazi mélyütést a miatti repülési korlátozások adták, melynek következtében kétmilliárd dollárnyi adósságot kellett sürgősen átütemeznie a cégnek és aktív alkalmazottai száma is hatszázra csökkent a korábbi több, mint tízezerről. A végül 2020 decemberben menekült csődvédelembe, azóta minimális kapacitással folytatja működését.

 

#

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}