Üzleti utazó vagyok. Hogyan kaphatok mentességet a beutazási korlátozások alól?

Üzleti utazó vagyok. Hogyan kaphatok mentességet a beutazási korlátozások alól?

Az utazási korlátozások szeptember 5-i életbe lépésével párhuzamosan az üzleti utasok mentességet kapnak a beutazási tilalom és a karanténkötelezettség alól. De milyen feltételei vannak a mentességnek és hogyan kell ezt igazolni? A Magyar Turisztikai Ügynökség tiszta vizet öntött a pohárba!

 

Mi minősül üzleti célnak?

A MTÜ állásfoglalása alapján „az utazás üzleti vagy gazdasági jellegének értékelésekor célszerű aszerint mérlegelni, hogy az utazás a gazdasági vállalkozás vagy egyéb jogalany vállalkozási tevékenységéhez, haszon- vagy jövedelemszerzése érdekében történik-e, illetve azzal összefüggésben áll-e.”

 

Hogyan lehet igazolni az üzleti, gazdasági célú utazást?

Az utazási korlátozásokról szóló rendelet nem tér ki az igazolás módjára, de készült egy hivatalos dokumentumsablon (ITT LETÖLTHETŐ), amelyet teljeskörűen kitöltve, cégszerű aláírással ellátva lehet kérelmezni a belépési korlátozások alóli mentességet. Fontos kiemelni, hogy az utazás indokát és célját konkrétan meg kell jelölni, ennek hiányában a mentességet megtagadhatják!

 

#kesettagepem

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}