Törlések és késések Németországban!

Törlések és késések Németországban!

Napok óta jelentős fennakadások vannak a németországi légiforgalomban a folyamatos és visszatérő ónos esőzés miatt. A rendkívüli miatt már szerdán több, mint 130 járatot kellett törölni Münchenben és azóta is folyamatosak a késések és járattörlések, mind a müncheni, mind a frankfurti repülőtéren.

 

Csütörtökön (december 15) a következő járatok késtek sokat, vagy kerültek törlése a és Németország között közlekedő járatok közül:

  • a Lufthansa LH 1676 számú München (MUC) – Budapest (BUD) járata a tervezett 12:35 helyett több, mint négy órás késéssel, 16:53-ra érkezett meg Budapestre.
  • a Lufthansa LH 1677 számú Budapest (BUD) – München (MUC) járata a tervezett 14:35 helyett több, mint négy órás késéssel, 19:00-ra érkezett meg Münchenbe.
  • a Lufthansa LH 1344 számú Frankfurt (FRA) – Budapest (BUD) járata a tervezett 17:20 helyett több, mint négy órás késéssel, 21:45-re érkezett meg Budapestre.
  • a Lufthansa törölte a 18:35-kor induló, LH 1345 számú Budapest (BUD) – Frankfurt (FRA) járatát.
  • a Lufthansa törölte a 21:00-kor induló, LH 1342 számú Frankfurt (FRA) – Budapest (BUD) járatát.

A pénteki (december 16.) járatok közül már biztosan sokat fog késni az LH 1338 számú Frankfurt (FRA) – Budapest (BUD) és az LH 1339 számú Budapest (BUD) – Frankfurt (FRA) járat is, valamint törlésre került az LH 1678 számú München (MUC) – Budapest (BUD) és az LH 1679 számú Budapest (BUD) – München (MUC), az LH 1686 számú München (MUC) – Debrecen (DEB) és az LH 1687 számú Debrecen (DEB) – München (MUC) járat is.

A fennálló helyzet miatt minden utasnak javasoljuk, hogy folyamatosan ellenőrizze járatának státuszát, vagy érdeklődjön a légitársaságnál a járatával kapcsolatos információkról.

 

A Légi utasok jogait szabályozó EU 261/2004 rendelet szerint, 14 napon belüli vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok feltétlenül jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • öt órát meghaladó késés vagy esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.
  • Mivel a járatok késését és törlését a Németországban uralkodó kedvezőtlen időjárási körülmények okozták, ezért ebben az esetben az utasok sajnos nem jogosultak a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

 

Fotó: Munich Airport,

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}