Sztrájk Brüsszelben!

Sztrájk Brüsszelben!

Jelentősen lelassul a közlekedés egész Belgium területén 2022. december 16-án, pénteken az ország legnagyobb szakszervezetei által kiírt általános sztrájkja miatt, amelyek fizetésemelést követelnek az infláció és az egekbe szökő energiaköltségek hatásainak ellensúlyozására.

 

Belgium legnagyobb repülőterén (Brüsszel-Zaventem, BRU) a járatok 60%-át kellett törölni, és Brüsszel fapados repülőterén (Brüsszel-Charleroi, CRL) is komoly fennakadásokra kell számítani az egész nap során. A sztrájk miatt a Brussels Airlines és a Ryanair és Brüsszel között közlekedő járatai törlésre kerültek, a Wizz Air járata a járatinformációs oldala alapján rendben közlekedik.

A Brüsszel és között közlekedő, törölt járatok listája a következő:

  • A Brussels Airlines SN 2825 Brüsszel (BRU) – Budapest (BUD) járat (a tervezett indulás 15:20) törölve.
  • A Brussels Airlines SN 2826 Budapest (BUD) – Brüsszel (BRU) járat (a tervezett indulás 18:05) törölve.
  • A Ryanair FR 8432 Brüsszel-Charleroi (CRL) – Budapest (BUD) járat (a tervezett indulás 15:55) törölve.

A nap folyamán további fennakadások, késések és járattörlések előfordulhatnak, ezért mindenki figyelje a repülőterek és légitársaságok tájékoztatását!

 

Az általános (nem a légitársaság munkavállalói által szervezett) sztrájk rendkívüli körülménynek minősül a légitársaságok szempontjából, amelyek így nem kötelesek megfizetni a Légi Utasok Jogait szabályozó rendelet alapján meghatározott, akár 600 euró összegű kártalanításra. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem érinti az utasok ellátáshoz és átfoglaláshoz, vagy visszatérítéshez fűződő jogait: ennek értelmében a törölt járatok utasai jogosultak a fel nem használt repülőjegyük árának visszatérítésére, vagy ingyenes átfoglalásra, emellett pedig – szükség esetén – szállodai ellátásra is jogosultak, illetve étel-ital fogyasztásuk is megtérítésre kerül.

 

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}