Sztrájk Párizsban!

Sztrájk Párizsban!

Sztrájkolnak a Charles de Gaulle (CDG) repülőtér munkatársai 2022. június 9-én, csütörtökön. A reggel 7 és 14 óra között megtartott sztrájk miatt a repülőtéren 100 járatot töröltek, amely a járatok negyedét jelenti.

 

A repülőtéri szakszervezetek egységes, 300 eurós béremelést szeretnének elérni, a megélhetési költségek gyors növekedésére hivatkozva.

 

A sztrájk ellenére az Air France és az Easyjet nem törölte a Párizs (CDG) és Budapest (BUD) közötti járatait, de az esetében az átszállással érintett járatok törlésre kerülhetnek. Mivel további repülőtereit (ORY, BVA) nem érinti a munkabeszüntetés, ezért a Wizz Air és a Ryanair járatait nem érinti repülőtéri alkalmazottak sztrájkja.

 

A repülőtéri dolgozók sztrájkja rendkívüli körülménynek minősülnek a légitársaságok szempontjából, amelyek így nem kötelesek megfizetni a Légi Utasok Jogait szabályozó rendelet alapján meghatározott, akár 600 euró összegű kártalanításra. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem érinti az utasok ellátáshoz és átfoglaláshoz, vagy visszatérítéshez fűződő jogait: ennek értelmében a utasai jogosultak a fel nem használt repülőjegyük árának visszatérítésére, vagy ingyenes átfoglalásra, emellett pedig – szükség esetén – szállodai ellátásra is jogosultak, illetve étel-ital fogyasztásuk is megtérítésre kerül.

 

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}