Sztrájk Brüsszelben!

Sztrájk Brüsszelben!

Várhatóan gyakorlatilag leáll Belgium 2022. november 9-én, szerdán  az ország legnagyobb szakszervezetei által kiírt általános sztrájknak köszönhetően, amelyek fizetésemelést követelnek az infláció és az egekbe szökő energiaköltségek hatásainak ellensúlyozására.

 

Belgium legnagyobb repülőterén (-Zaventem, BRU) a járatok közel felét kellett törölni, és komoly fennakadásokra kell számítani az egész nap során. fapados repülőtere (Brüsszel-Charleroi, CRL) bezár a szerdai napra, ezért a Wizz Air és a Ryanair járatai törlésre kerültek.

A Brüsszel és Budapest között közlekedő, törölt járatok listája a következő:

  • A Brussels Airlines SN 2830 Budapest (BUD) – Brüsszel (BRU) járat (a tervezett indulás 6:25) törölve.
  • A Wizz Air W6 2281 Budapest (BUD) – Brüsszel-Charleroi (CRL) járat (a tervezett indulás 11:45) törölve.
  • A Wizz Air W6 2282 Brüsszel-Charleroi (CRL) – Budapest (BUD) járat (a tervezett indulás 14:30) törölve.
  • A Ryanair FR 8431 Budapest (BUD) – Brüsszel-Charleroi (CRL) járat (a tervezett indulás 13:30) törölve.
  • A Ryanair FR 8432 Brüsszel-Charleroi (CRL) – Budapest (BUD) járat (a tervezett indulás 16:05) törölve.

A nap folyamán további fennakadások, késések és járattörlések előfordulhatnak, ezért mindenki figyelje a repülőterek és légitársaságok tájékoztatását!

 

Az általános (nem a légitársaság munkavállalói által szervezett) sztrájk rendkívüli körülménynek minősül a légitársaságok szempontjából, amelyek így nem kötelesek megfizetni a Légi Utasok Jogait szabályozó rendelet alapján meghatározott, akár 600 euró összegű kártalanításra. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem érinti az utasok ellátáshoz és átfoglaláshoz, vagy visszatérítéshez fűződő jogait: ennek értelmében a törölt járatok utasai jogosultak a fel nem használt repülőjegyük árának visszatérítésére, vagy ingyenes átfoglalásra, emellett pedig – szükség esetén – szállodai ellátásra is jogosultak, illetve étel-ital fogyasztásuk is megtérítésre kerül.

 

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}