Sztrájk a Brussels Airlines-nál!

Sztrájk a Brussels Airlines-nál!

A brüsszeli repülőtér munkatársainak hétfői munkabeszüntetése után, most a Brussels Airlines munkatársai léptek sztrájkba, ezért rengeteg járatát volt kénytelen törölni a belga légitársaság 2022. június 23-án, 24-én és 25-én is! A légitársaság járatinformációi szerint a és közötti járatokat nem érinti a sztrájk, így csütörtökön és pénteken is időben közlekednek a Brussels Airlines SN 2825 számú Brüsszel (BRU) – Budapest (BUD) és SN 2826 számú Budapest (BUD) – Brüsszel (BRU) járatai. Fontos azonban, hogy a sztrájkhelyzet alakulása miatt további késések és járattörlések is előfordulhatnak!

A Brussels Airlines pilótái, légiutaskísérői és hostessei a létszámhiány és a magas munkateher miatt tiltakoznak.

Fontos kiemelni, hogy az Európai Bíróság idén tavasszal hozott ítélete értelmében a légitársaság munkavállalóinak sztrájkja nem tartozik a rendkívüli körülmények fogalma alá, emiatt az átfoglaláson vagy jegyár-visszatérítésen és a felmerült költségek megtérítésén túl akár 600 euró is járhat a utasainak.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}