Nincs meglepetés: a második-harmadik negyedévben veszteséges volt a Wizz Air!

Nincs meglepetés: a második-harmadik negyedévben veszteséges volt a Wizz Air!

A ma közzétett beszámolója alapján a április 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakban:

  • több, mint 70%-kal, 6,5 millióra csökkent az utasok száma,
  • 72%-kal csökkent a bevétel,
  • és 95 százalékról 64-re esett vissza a járatok átlagos töltöttsége.

A féléves veszteség 145 millió euró lett (szemben a tavalyi 369 millió eurós nyereséggel), de a cégnek még most is több, mint 1,5 milliárd euró szabad pénzeszköze van. A beszámoló érdekessége még, hogy a Wizz Air szerint naponta több, mint kétmillió euró készpénzt fognak veszíteni, ha a negyedik negyedévben sem tudnak repülni!

Mindettől függetlenül a Wizz Air már készül a koronavírus utáni időszakra, hiszen 13 új bázist nyitottak, 29 repülőgéppel az elmúlt félévben!

Fontos tudni, hogy 14 napon túli járattörlés esetén visszajár a kifizetett jegy ára, a fizetéssel azonos módon – vagyis az utas nem köteles elfogadni az utazási vouchert, ha pénzért vette a jegyet. Nem boldogulsz a légitársasággal, mert a koronavírus járványra hivatkozva nem akarja visszaadni a pénzed? Keress minket, segítünk!

A részleteket itt tudjátok böngészni: https://wizzair.com/static/docs/default-source/downloadable-documents/corporate-website-transfer-documents/results-and-presentations/wizz-air-h1-fy21-interim-report—05-11-2020_e8c33bf2.pdf

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}