Nincs döntés a COVID ellen beoltott személyek utazási kedvezményeiről!

Nincs döntés a COVID ellen beoltott személyek utazási kedvezményeiről!

A várakozásokkal ellentétben az államfőinek péntek esti csúcstalálkozóján nem született döntés a ellen védettséget szerzett utasokkal szembeni korlátozások enyhítéséről, bár Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta: bár a szükségességéről és az ezzel járó előnyökről, de egyelőre Magyarországon nem aktuális a kérdés.

 

Fontos azonban, hogy az Uniós csúcson döntés született arról, hogy vasárnaptól csak negatív teszttel lehet csak beutazni az Európai Unióba, amennyiben nem létfontosságú utazásról van szó.

 

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint a határok lezárása nem megfelelő eljárás a vírus megfékezésére, ezért célzott intézkedéseket javasolt, például a járványhelyzetet mutató térkép színkódjai között egy újabb – sötétvörössel jelölt – kockázati kategória bevezetését, ami azokat a térségeket jelezné, ahol kiugróan magas a fertőzöttek száma. Javaslatuk szerint kötelező teszt és várna azokra, akik el akarnak hagyni egy ilyen területet.

 

Belgium már korábban bejelentette, hogy önállóan kívánja bevezetni a nem alapvető utazások tilalmát, ha a csütörtök esti európai csúcstalálkozón nem születik EU-szintű megállapodás, melyről péntek délután dönt a belga kormány.

 

Vasárnaptól is szigorít, uniós állampolgárokat is csak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel engedi be, kivéve, ha kereskedelmi vagy üzleti céllal érkeznek.

 

#

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}