Megjelent a rendelet: szigorodik a Magyarországra való belépés!

Megjelent a rendelet: szigorodik a Magyarországra való belépés!

Orbán Viktor már pénteken említette, hogy szigorítást lát szükségesnek az üzleti utasoknak Magyarországra való belépésével és a magyar állampolgároknak a hazatérésével kapcsolatosan. A szombat éjjel megjelent Magyar Közlönyben ki is hirdették a miniszterelnök által előre jelzett korlátozásokat:

  • Amennyiben magyar állampolgár üzleti útról tér vissza az Európai Unión és az Egyesült Királyságon és Uniós tagjelölt országon kívülről, akkor nem illetik meg az üzleti utasoknak szóló kedvezmények, vagyis hazatérése után kötelező vár rá, amelyből csak két darab negatív vagy 10 nap eltelte után szabadulhat.
  • Nem az , az Egyesült Királyság vagy Uniós tagjelölt országok állampolgárai üzleti célból nem léphetnek be Magyarországra.
  • A jogszabály szerint a Külügyminiszter további országokból enyhítheti a belépés szabályait.

 

A módosítás 2021. március elsejétől hatályos.

 

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta: „Azt kértem az Operatív Törzstől, hogy dolgozzanak ki nagyon szigorú utazási szabályokat. Az üzletembereknek is meg kell érteniük – mert erre hivatkozva lehet utazni és a magyar okosba’ kitalálja, hogy ő végül is üzleti tevékenységet végez – (…) tehát mindenképpen az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell.” Indoklásul Orbán Viktor kijelentette: „Ha most kiengedjük az embereket Afrikába – ők kimennek, mert most olcsó – és hazahozzák a sokkal gyorsabban terjedő vírus mutáns fajtákat”.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}