Késések és törlések Budapesten, augusztus 6-án

Késések és törlések Budapesten, augusztus 6-án

Kedden kifejezetten sok volt a járatkésés és a Budapestre érkező vagy innen induló repülőgépek közül. A késett járatok listája 2023. augusztus 6-án (vasárnap) a következő.

  • Wizz Air W6 2467 számú Budapest (BUD) – Varsó (WAW) járat a tervezett 7:50 helyett több, mint hét órás késéssel, 15:07-re érkezett meg Varsóba.
  • Wizz Air W6 2468 számú Varsó (WAW) – Budapest (BUD) járat a tervezett 9:45 helyett több, mint három órás késéssel, 13:07-re érkezett meg Budapestre.
  • Ryanair FR 8358 számú Manchester (MAN) – Budapest (BUD) járat a tervezett 15:30 helyett több, mint négy órás késéssel, 20:01-re érkezett meg Budapestre.
  • Az Eurowings EW 2784 számú Stuttgart (STR) – Budapest (BUD)– tervezett indulás: 18:55 – járatot a légitársaság törölte.
  • Az Eurowings EW 2785 számú Budapest (BUD) – Stuttgart (STR) – tervezett indulás: 21:00 – járatot a légitársaság törölte.

A Légi utasok jogait szabályozó EU 261/2004 rendelet szerint, 14 napon belüli vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}