Wizz Air késések augusztus 7-én

Wizz Air késések augusztus 7-én

Több járat is nagyon jelentős késéssel közlekedett a magyarországi járatai közül 2023. augusztus 7-én, hétfőn. A késett járatok listája a következő:

  • Wizz Air W6 2467 számú Budapest (BUD) – Varsó (WAW) járat a tervezett 7:50 helyett több, mint hét órás késéssel, 15:07-re érkezett meg Varsóba.
  • Wizz Air W6 2468 számú Varsó (WAW) – Budapest (BUD) járat a tervezett 9:45 helyett több, mint négy órás késéssel, 14:03-re érkezett meg Budapestre.
  • Wizz Air W6 2230 számú Skopje (SKP) – Budapest (BUD) járat a tervezett 12:15 helyett több, mint hat órás késéssel, 19:13-ra érkezett meg Budapestre.
  • Wizz Air W6 2229 számú Budapest (BUD) – Skopje (SKP) járat a tervezett 14:15 helyett több, mint három órás késéssel, 17:26-ra érkezett meg Skopjéba.

A Légi utasok jogait szabályozó EU 261/2004 rendelet szerint, 14 napon belüli járattörlés vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy járattörlés esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}