Késések és járattörlések Budapesten, július 24-én

Késések és járattörlések Budapesten, július 24-én

Továbbra is sok a járatkésés és a járattörlés a Budapestre érkező vagy innen induló repülőgépek közül. A késett vagy törölt járatok listája 2022. július 24-én (vasárnap) a következő.

  • a Wizz Air W6 2271 számú Budapest (BUD) – Eindhoven (EIN) járata a tervezett 8:35 helyett több, mint nyolc órás késéssel, 17:27-re érkezett meg Eindhovenbe.
  • a Wizz Air W6 2272 számú Eindhoven (EIN) – Budapest (BUD) járata a tervezett 11:05 helyett több, mint nyolc órás késéssel, 19:38-ra érkezett meg Budapestre.
  • a Ryanair törölte a 18:35-kor induló, FR 8416 számú Brüsszel-Charleroi (CRL) – Budapest (BUD) járatát.
  • a Ryanair törölte a 20:55-kor induló, FR 8415 számú Budapest (BUD) – Brüsszel-Charleroi (CRL) járatát.
  • az Eurowings törölte a 19:30-kor induló, EW 788 számú Köln (CGN) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Eurowings törölte a 21:55-kor induló, EW 789 számú Budapest (BUD) – Köln (CGN) járatát.

A Ryanair brüsszeli járatának törlését a légitársaság munkavállalóinak Belgiumban meghirdetett sztrájkja okozta. Fontos kiemelni, hogy az Európai Bíróság idén tavasszal hozott ítélete értelmében a légitársaság munkavállalóinak sztrájkja nem tartozik a rendkívüli körülmények fogalma alá, emiatt az átfoglaláson vagy jegyár-visszatérítésen és a felmerült költségek megtérítésén túl akár 600 euró kártalanítás is járhat a törölt járatok utasainak.

 

A Légi utasok jogait szabályozó /2004 rendelet szerint, 14 napon belüli járattörlés vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy járattörlés esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}