Karantén feloldása iránti kérelem

Karantén feloldása iránti kérelem

Hogyan lehet szabadulni a házi karanténból? A Rendőrség hivatalos tájékoztatása alapján így:

“Hatósági házi alóli mentesítéshez szükséges kérvény benyújtása

Amennyiben a 10 napot megelőzően szeretnék elhagyni a kijelölt hatósági házi karantént, abban az esetben mentesség iránti kérelmet szükséges benyújtani a Rendőrség felé, amely elrendeli és feloldhatja a karantént. A kérelem benyújtása a Rendőrség honlapján keresztül lehetséges: https://ugyintezes.police.hu/web/guest/uj-ugy-inditasa/

A mintavétel céljából szükséges felvenni a kapcsolatot a kijelölt intézményekkel, amelynek tételes listája az alábbi felületen tekinthető meg:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek-listaja

A teszt elvégzése díjköteles, amelyre vonatkozóan az intézménytől kérhető tájékoztatás.

A mintavételi helyek felkereséséhez tömegközlekedési eszközt nem lehet igénybe venni, és előzetesen egyeztetett időpontban, maszkban kell érkezni.

A karantén elhagyására – tesztelési céllal – a vizsgálat időpontját a karanténlakás ebből az okból tervezett elhagyását legalább 24 órával megelőzően a karanténlakás helye szerint illetékes rendőrkapitányságnál a PCR szűrésen történő megjelenése időpontjának és helyének bejelentése elektronikus űrlap beküldésével jelentheti be.

Az elkészült eredmények az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) felületén keresztül vagy e-mailben kerülnek kiküldésre.

Ha az egészségügyi vizsgálat eredményeként a karanténkötelezett a hatósági házi karantén alól mentesülhet, ha az egészségügyi vizsgálat eredményét (2 db negatív teszt) a karanténlakás helye szerint illetékes rendőrkapitányság részére a Karanténkötelezett személy negatív PCR teszt eredményének beküldése karanténkötelezettség alóli jogszabályi mentesülés érdekében elektronikus űrlap benyújtásával jelenti be.

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos beadványok kizárólag elektronikus úton, az erre a célra létrehozott elektronikus űrlapokon, magyar vagy angol nyelven,

  • elektronikus ügyintézés keretében cégkapuról vagy ügyfélkapuról megküldött elektronikus űrlap, vagy
  • cégkapu vagy ügyfélkapu igénybevételi lehetőségének hiányában a rendőrség internetes honlapján elérhető intelligens űrlap kitöltésével és beküldésével nyújthatók be.

A karantén feloldásához szükséges 2 db, maximum öt nap, minimum 48 órás különbséggel készült negatív PCR típusú koronavírus-teszt eredmény.

Külföldi országból érkező személy esetén, a 2 db – melyek közül egy darab az Európai Unió schengeni határain belül, vagy az Amerikai Egyesült Államokban, vagy Kanadában elvégzett, angol nyelvű igazolással igazolt és egy darab Magyarországon végzett – negatív PCR teszt elküldését követően oldja fel a Rendőrség a kötelező, 10 napos karantént.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}