Ismét nehéz nyárra számít a légiközlekedésben az Eurocontrol!

Ismét nehéz nyárra számít a légiközlekedésben az Eurocontrol!

Az európai légiforgalmat koordináló Eurocontrol legkésőbb nyárra “óriási kihívásokra” számít a légiközlekedésben. A léginavigációs szolgáltató előrejelzései szerint a fellendülési tendencia a magas infláció ellenére megszilárdul – az egyes légitársaságok már 2022-ben ismét meghaladják a válság előtti szintet – írja az aero.de.

Bár az iparág 2025 előtt nem éri el a válság előtti szintet, az Eurocontrol előrejelzése szerint azonban 2023 nyarán a légi forgalom már nagyon közel lesz a 2019-es rekordszinthez, 95 százalékos lesz. Az Eurocontrol az egész évre a válság előtti mennyiség 92 százalékát várja.

Az Eurocontrol szerint a “szűk keresztmetszetek” és a “növekvő kereslet” 2023-ban ismét próbára teszik a rendszer korlátait. 2022 nyarán nem egyszer az összeomlás határán volt a légiforgalom – a légitársaságoknak több ezer járatot kellett törölniük, a repülőtereknek napi vagy havi limiteket kellett bevezetniük, hogy megtörjék a hullámokat. A személyzeti hiány, a sztrájkok és az ukrajnai háború miatt kialakuló miatt, az Eurocontrol 2023 nyarán is fennakadásokra számít az európai légközlekedésben.

“A kapacitáskorlátok kezelése és a késések csökkentése az elmúlt évtized legnagyobb próbatételét jelenti a légi közlekedés számára” – figyelmeztet az Eurocontrol.  “A 2023-as év hatalmas kihívásokat tartogat.

Míg a hálózati fuvarozók 2023-ban fellendülésben reménykednek, a fapadosok már nagyrészt túl vannak a válságon. Az Eurocontrol adatai szerint a Ryanair és a már 2022-ben jelentősen, 109, illetve 114 százalékra növelte kapacitását a járvány előtti utolsó évhez viszonyítva.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}