Sztrájk Berlinben!

Sztrájk Berlinben!

A ver.di, német munkavállalói érdekképviselet felhívására sztrájkolnak szerdán (2023. január 25-én) Berlinben a repülőtéren dolgozó munkavállalók. A miatt a repülőtér bejelentette, hogy szerdán nem lesz utasforgalom a berlini repülőtéren.

Az aero.de szerint a Lufthansa törölte összes szerdai, berlini járatát és az Easyjet is sok járatot csütörtökre halasztott, néhányat pedig töröltek.

A Budapest Airport járatinformációja alapján a miatt a és a is törölte szerdán berlini járatát. Törlésre került tehát 2023. január 25-én a:

  • Wizz Air 12:20-kor induló, W6 2315 számú, Budapest (BUD) – Berlin (BER) járata,
  • Wizz Air 14:25-kor induló, W6 2316 számú, Berlin (BER) – Budapest (BUD) járata,
  • Ryanair 20:15-kor induló, FR 3306 számú Budapest (BUD) – Berlin (BER) járata,
  • Ryanair 22:10-kor induló, FR 3305 számú Berlin (BER) – Budapest (BUD) járata.

A repülőtéri dolgozók sztrájkja rendkívüli körülménynek minősülnek a légitársaságok szempontjából, amelyek így nem kötelesek megfizetni a Légi Utasok Jogait szabályozó rendelet alapján meghatározott, akár 600 euró összegű kártalanításra. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem érinti az utasok ellátáshoz és átfoglaláshoz, vagy visszatérítéshez fűződő jogait: ennek értelmében a törölt járatok utasai jogosultak a fel nem használt repülőjegyük árának visszatérítésére, vagy ingyenes átfoglalásra, emellett pedig – szükség esetén – szállodai ellátásra is jogosultak, illetve étel-ital fogyasztásuk is megtérítésre kerül.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}