Az EU elfogadná a kínai és az orosz oltást a védettségi igazolványnál!

Az EU elfogadná a kínai és az orosz oltást a védettségi igazolványnál!

Az Euronews szerint az javasolni fogja, hogy az uniós védettségi igazolványban érvényes oltásként fogadják el az EU-ban nem, de egyes tagállamokban jóváhagyott vakcinát.
A javaslat azonban egyelőre még nem végleges, a hivatalos bemutatására csak jövő héten kerül sor. Emellett pedig kérdéses, hogy a tagállamok mennyire fogják figyelembe venni a Bizottság döntését, hiszen az utazási korlátozásokra vonatkozó javaslatai sem léptek életbe.
Az védettségi birtokosai várhatóan utazási kedvezményekre lesznek jogosultak (valószínűleg mentesülnek a tesztek és a karanténkötelezettség alól) – jelenleg azonban a beoltott személyek számára könnyítést adó uniós államok csak az EU-ban jóváhagyott vakcinával beoltottaknak biztosít kedvezményekeket, míg az orosz vagy kínai vakcinával oltottaknak nem.
Az Euronews cikkét itt találhatjátok: https://hu.euronews.com/…/az-eu-elfogadna-a-kinai-es-az…
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}