A spanyol kormány fellép a légitársaságok törvénysértő gyakorlata ellen!

A spanyol kormány fellép a légitársaságok törvénysértő gyakorlata ellen!

A Mirror értesülései szerint spanyol kormány 17 légitársaság ellen indít jogi eljárást a koronavírus miatt történt járattörlések és az elmaradt jegyár-visszatérítések miatt. A spanyol Fogyasztóvédelmi Minisztérium szerint az érintett légitársaságok megtévesztő üzleti gyakorlatot folytatnak. Az érintett cégek a következők: Air Europa; Air France; Binter Canarias; Easyjet; Eurowings; Iberia (Iberia Express és Air Nostrum; Jet2; ; Latam Airlines; ; ; Scandinavian Airlines (); Transavia; Thomson Airways (TUI); United Airlines; Volotea és Wizzair.

A Minisztérium szóvivője szerint: „Az európai jogszabályok nagyon világosak. Amikor egy légitársaság töröl egy járatot, az ügyfélnek jogában áll visszatérítést kapni az igénylését követő hét napon belül”. Ezzel az intézkedésével a spanyol kormány kiáll a vonatkozó jogszabályok és az Bizottságának utasok jogait védő állásfoglalása mellett.

A jelenleg hatályos, légi utasok jogait szabályozó Európai Uniós rendelet alapján (EU 261/2004) járattörlés esetén a légitársaság köteles a „a jegy árának a vételi ár szerinti visszatérítése hét napon belül”. Ezzel szemben, a jelenlegi gyakorlat szerint a légitársaságok a pénzbeli visszatérítés helyett utazási utalványokat és krediteket adnak a koronavírus (COVID-19) miatt törölt járatok utasainak.

A hírhez kapcsolódik, hogy Váradi József, vezérigazgatója a héten jelentette be, hogy – a légitársaságok között szinte egyedülálló módon – járattörlés esetén garantálják a 30 napon belüli pénzvisszatérítést annak, aki ezt igényli.

A fentiek alapján látható, hogy komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}