Kizárhatják Magyarországot az Egyesült Államok vízummentességi programjából?

Kizárhatják Magyarországot az Egyesült Államok vízummentességi programjából?

Ben Cardin, a Szenátus külügyi bizottságának elnöke kijelentette: „a Biden-adminisztrációnak meg kell vizsgálnia, hogy valóban olyan megbízható partner-e, hogy megérdemli a vízummentességi programban való részvételt” – írja a 444.
A magyar állampolgárok 2008. novemberétől utazhatnak turistaként vízummentesen az Amerikai Egyesült Államokba, hiszen a vízummentességi program keretében nem kell részt venniük a drága és hosszadalmas vízumkérelmi eljárásban, hanem egy rövid kérdőív kitöltésével megszerezhetik az utazási engedélyt az USÁ-ba. Bár az elmúlt években több alkalommal is szigorodtak a magyar államolgárok utazási feltételei (külföldön született magyar állampolgárok nem jogosultak a program keretében utazni, illetve az ESTA két éves érvényességét egy évre és egy beutazásra csökkentették), de eddig érdemben nem merült fel a vízummentesség eltörlése.
kizárása a vízummentességi programból jelentősen megnehezítené a magyar állampolgárok utazását az Egyesült Államokba.
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}