Hivatalos: megszűnik az Európai Unión belüli karanténkötelezettség!

Hivatalos: megszűnik az Európai Unión belüli karanténkötelezettség!

A veszélyhelyzet megszűnésével párhuzamosan jelentősen enyhül a kötelező hatósági karanténra kötelezettek köre is. A hírt, Magyarország külügyminisztere jelentette be hivatalos Facebook oldalán.

“Éjféltől az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére.

Ezzel párhuzamosan a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza.”

A hatósági karanténkötelezettséget még 2020. március 12-én rendelte el Magyarország kormánya a (-19) világjárvány hatásainak csökkentésének, a betegség terjedésének megállításának céljából. A karanténkötelezettség enyhítésével Magyarország csatlakozik az Európai Gazdasági Közösségen belüli korlátozások nélküli utazást biztosító tagállamokhoz.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}