Sztrájk Franciaországban!

Sztrájk Franciaországban!

A keddi francia országos sztrájkhoz csatlakozva, a francia légiforgalmi-irányítók bejelentették, hogy sztrájkba kezdenek 2023. március 7. és március 9. között. A sztrájk a Macron-kormány tervezett nyugdíjreformja elleni országos tiltakozásokhoz csatlakozik, amely hetek óta zajlik Franciaországban.

A francia Polgári Repülési Főigazgatóság (DGAC) arra kérte a légitársaságokat, hogy 20%-kal csökkentsék járatok számát a párizsi a Charles de Gaulle (CDG) repülőtéren és 30%-kal az Orly (ORY) repülőtéren. Az Air France azt tervezi, hogy ezeken a napokon járatainak 80%-át üzemeltetni fogja, beleértve az összes hosszú távú járatát.

A Budapest Airport járatinformációja alapján a sztrájk miatt az Air France és a is törölte jópár, és Párizs között közlekedő járatát:

  • az Air France törölte a 2023. március 7-én, 14:20-kor induló, AF 1294 számú Párizs (CDG) – Budapest (BUD) járatát.
  • az Air France törölte a 2023. március 7-én, 17:25-kor induló, AF 1295 számú Budapest (BUD) – Párizs (CDG) járatát.
  • a Wizz Air törölte a 2023. március 8-án, 6:05-kor induló, W6 2367 számú Budapest (BUD) – Párizs (ORY) járatát.
  • a Wizz Air törölte a 2023. március 8-án, 9:05-kor induló, W6 2368 számú Párizs (ORY) – Budapest (BUD)  járatát.

Fontos kiemelni, hogy a sztrájk miatt további törlések és késések előfordulhatnak, ezért minden érintettnek érdemes figyelni a légitársaságok és a repülőterek tájékoztatását is!

A légiforgalmi irányítók sztrájkja rendkívüli körülménynek minősülnek a légitársaságok szempontjából, amelyek így nem kötelesek megfizetni a Légi Utasok Jogait szabályozó rendelet alapján meghatározott, akár 600 euró összegű kártalanításra. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem érinti az utasok ellátáshoz és átfoglaláshoz, vagy visszatérítéshez fűződő jogait: ennek értelmében a törölt járatok utasai jogosultak a fel nem használt repülőjegyük árának visszatérítésére, vagy ingyenes átfoglalásra, emellett pedig – szükség esetén – szállodai ellátásra is jogosultak, illetve étel-ital fogyasztásuk is megtérítésre kerül.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}