Szlovénia szigorít!

Szlovénia szigorít!

2021. március 29-től szigorítja a belépési szabályokat : a korábbi szabályozással szemben negatív antigén teszttel nem lehet elkerülni a kötelező, 10 napos karantént.

 

Nem rendelnek el karantént a határátlépéskor annak a személynek, aki

  • egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban készített negatív PCR-teszt eredményt tud felmutatni, vagy
  • ki rendelkezik pozitív PCR-teszteredménnyel, amennyiben az régebbi 21 napnál és frissebb 6 hónapnál, vagy
  • aki igazolja, hogy 6 hónapon belül átesett a -19-betegségen, vagy
  • akinek Biontech/Pfizer gyártó vakcinája második dózisával történt beoltása óta eltelt legalább hét nap, vagy a Moderna gyártó esetében legalább 14 nap, illetve az AstraZeneca gyártó esetében pedig legalább 21 nap az első dózissal való beoltást követően.

 

Az Európai Unióban nem jóváhagyott oltásokkal (például az orosz Szputynik-V, vagy a kínai Sinopharm) nem lehet elkerülni a szlovén karantént!

 

#

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}