Spanyolország sárga ország lett!

Spanyolország sárga ország lett!

Az egyre romló fertőzöttségi adatok miatt a hivatalos járványügyi besorolás alapján péntektől Spanyolország átkerül a zöld országok közül a sárga országok közé! Ennek megfelelően az onnan érkezők kötelező otthoni karanténba kerülnek, ha nem tudnak felmutatni két, negatív koronavírus tesztet – a teszt akár Magyarországon is elvégezhető, darabja 30.500,- Ft és sárga ország esetében már az első negatív teszt után elhagyható a karantén.

Érdekes azonban, hogy – bár a jogszabály lehetőséget adna rá, hogy egyes tartományokat külön kezeljenek – nem maradtak zöld besorolásúak az egyébként alacsony fertőzöttségű Kanári-szigetek vagy Baleár-szigetek.

Ha valaki nem akar utazni, akkor ne döntsön elhamarkodottan és mondja le a jegyét: a besorolás módosítása miatt könnyen lehet, hogy az érintett légitársaságok (, ) törlik egyes járataikat. Ebben az esetben a jegyek ára visszajár és 14 napon belüli törlés esetén akár 400 eurós kártalanításra is jogosult lehet a pórul járt utas.

A fentiek alapján látható, hogy komoly és hosszas küzdelemre kell számítania annak, aki vissza szeretné szerezni a pénzét a légitársaságtól. Természetesen a Késett A Gépem ebben is segít, a vonatkozó kérdőív kitöltése után azonnal megkezdjük a jogos igény érvényesítését és megtesszük a szükséges lépéseket a légitársaságokkal szemben a törölt jegyek árának visszatérítésére és az esetleg járó egyéb kompenzáció megtérítésére.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-04.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}