Késések és járattörlések Budapesten, július 21-én

Késések és járattörlések Budapesten, július 21-én

Kedd, késések-törlések: több repülőjárat jelentős közlekedett késéssel a Budapestről induló vagy oda érkező repülőjáratok közül 2022. július 21-én, csütörtökön. A késett járatok listája a következő.

  • a Wizz Air W6 2344 számú Mikonosz (JMK) – Budapest (BUD) járata a tervezett 19:20 helyett több, mint három órás késéssel, 22:46-ra érkezett meg Budapestre.
  • a Wizz Air W6 2335 számú Budapest (BUD) – Milánó (MXP) járata a tervezett 21:40 helyett több, mint három órás késéssel, 1:09-re (+1 nap) érkezett meg Milánóba.
  • a Wizz Air W6 2336 számú Milánó (MXP) – Budapest (BUD) járata a tervezett 23:35 helyett több, mint három órás késéssel, 3:37-re (+1 nap) érkezett meg Budapestre.
  • az EasyJet U2 8426 számú Budapest (BUD) – -Gatwick (LGW) járata a tervezett 21:10 helyett több, mint három órás késéssel, 0:13-re (+1 nap) érkezett meg Londonba.

A Légi utasok jogait szabályozó /2004 rendelet szerint, 14 napon belüli járattörlés vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem rendkívüli körülmény okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy járattörlés esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}