Késések és járattörlések Budapesten, december 18-án

Késések és járattörlések Budapesten, december 18-án

Az utóbbi napokban sok a és a járattörlés a Budapestre érkező vagy innen induló repülőgépek közül. A késett vagy törölt járatok listája 2022. december 18-án (vasárnap) a következő.

  • a Ryanair FR 8353 számú London-Stansted (STN) – Budapest (BUD) járata a tervezett 11:20 helyett több, mint öt órás késéssel, 16:57-re érkezett meg Budapestre.
  • a Ryanair törölte a 21:50-kor induló, FR 8432 számú Brüsszel-Charleroi (CRL) – Budapest (BUD) járatát.
  • a Lufthansa törölte a 12:30-kor induló, LH 1338 számú Frankfurt (FRA) – Budapest (BUD) járatát.
  • a Lufthansa törölte a 14:45-kor induló, LH 1339 számú Budapest (BUD) – Frankfurt (FRA) járatát.

A Légi utasok jogait szabályozó EU 261/2004 rendelet szerint, 14 napon belüli járattörlés vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy járattörlés esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}