Hókáosz Münchenben, mire vagyok jogosult?

Hókáosz Münchenben, mire vagyok jogosult?

Az erős miatt teljesen megbénult az élet Dél-Németországban. Münchenben gyakorlatilag leállt a tömegközlekedés, elmarad a szombat délutáni Bayern München – Union Berlin Bundesliga rangadó valamint legalább vasárnap reggel hat óráig a Müncheni repülőtér is bezárt.

És hogy mit lehet tenni ilyenkor? A fennálló helyzet miatt minden utasnak javasoljuk, hogy folyamatosan ellenőrizze járatának státuszát, vagy érdeklődjön a légitársaságnál a járatával kapcsolatos információkról.

A Légi utasok jogait szabályozó /2004 rendelet szerint, 14 napon belüli járattörlés vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok feltétlenül jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • öt órát meghaladó késés vagy járattörlés esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.
  • Mivel a járatok késését és törlését a Müncheni repülőtér kedvezőtlen időjárási körülmények miatti bezárása okozta, ezért ebben az esetben az utasok sajnos nem jogosultak a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

És persze vigyázzatok magatokra!

Fotó: Airport

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}