Nem utazhatnak vízum nélkül az Egyesült Államokba a külföldön született magyarok!

Nem utazhatnak vízum nélkül az Egyesült Államokba a külföldön született magyarok!

Az Egyesült Államokba utaznál, de magyar állampolgárként nem Magyarországon születtél? Erre mindenképp figyelj oda előtt!

 

A Konzuli Szolgálat hivatalos tájékoztatása alapján, megváltozott amerikai eljárásrend miatt azok a magyar állampolgárok, akik külföldön születtek és az Amerikai Egyesült Államokba szeretnének utazni, a továbbiakban már nem jogosultak az ESTA (Electronic System for Travel Authorization, Elektronikus Beutazási Engedély) kiváltására, mindenképpen vízumot kell kérniük az USÁ-ba való beutazáshoz. És hogy miért is baj mindez?

  • Az olcsó, mindössze 14 dollárba kerül a kiváltása*, míg a B1/B2 turistavízum ára 160 dollár.
  • Az gyors és egyszerű, hiszem csak egy online adatlapot kell kitölteni és legkésőbb 72 órán belül megérkezik az eredménye. Mindezzel szemben a vízumigénylés kifejezetten hosszú folyamat, hiszen a nem sürgősségi vízumkérelem várakozási ideje az Budapesti Nagykövetségén jelenleg 225 (!) nap – ráadásul ekkor még csak a személyes interjúra kerül sor.

 

Talán nem túl bátor dolog kijelenteni: a határainkon túl született magyarok számára drámaian nehezebbé vált az Egyesült Államokba való a szigorítás életbe léptetésével.

 

*nagyon fontos, hogy az ESTÁ-t mindenképpen a hivatalos oldalon keresztül igényeljétek, hiszen a nem hivatalos oldalakon száz dollár feletti ügyintézési díjat is felszámolhatnak!

Írásunk a Krónika Online cikkének felhasználásával készült.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}