Wizz Air késések és törlések július 23-án

Wizz Air késések és törlések július 23-án

Több járat is nagyon jelentős késéssel közlekedett, vagy törlésre került a magyarországi járatai közül 2023. július 23án, vasárnap. A késett vagy listája a következő:

  • Wizz Air W6 2270 számú Bázel (BSL) – Budapest (BUD) – tervezett indulás: 13:15 – járatot a légitársaság törölte.
  • Wizz Air W6 2387 számú Budapest (BUD) – Alicante (ALC) járat a tervezett 19:35 helyett több, mint három órás késéssel, 22:45-re érkezett meg Alicantéba.
  • Wizz Air W6 2388 számú Alicante (ALC) – Budapest (BUD) járat a tervezett 23:20 helyett több, mint három órás késéssel, 2:29-re (+1 nap) érkezett meg Budapestre.
  • Wizz Air W6 2375 számú Budapest (BUD) – Barcelona (BCN) járat a tervezett 20:50 helyett több, mint hat órás késéssel, 2:51-re (+1 nap) érkezett meg Barcelonába.
  • Wizz Air W6 2376 számú Barcelona (BCN) – Budapest (BUD) járat a tervezett 23:55 helyett több, mint hat órás késéssel, 6:15-re (+1 nap) érkezett meg Budapestre.

A Légi utasok jogait szabályozó /2004 rendelet szerint, 14 napon belüli vagy a légijáratok jelentős, három órát meghaladó késése esetén a pórul járt utasok jogosultak:

  • a várakozási idővel ésszerű arányban étkezés és frissítők igénybevételére.
  • amennyiben szükséges, szállodai elhelyezést és transzfert a repülőtér és a szálloda között. Abban az esetben, ha a légitársaság nem biztosítja a fentieket, akkor a légitársaság ezeket köteles utólag, számla vagy blokk ellenében megtéríteni.
  • a repülőút hosszától függően akár 600 euró összegű kártalanításra, amennyiben nem rendkívüli körülmény okozta a késést vagy a törlést.
  • öt órát meghaladó késés vagy esetén ingyenes átfoglalásra vagy a jegyár visszatérítésére. Amennyiben a légitársaság nem gondoskodik az utas átfoglalásáról, akkor köteles megtéríteni a felmerült utazási költségeket is.

Segítségre van szükséged jogaid érvényesítéséhez? Keress minket és kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}