VISSZAUTASÍTOTT BESZÁLLÁS

Amennyiben Ön a jogszabályi feltételeknek és a légitársaság előírásainak megfelelve megjelenik a beszállókapunál, azonban az ön beszállását a társaság megtagadja, abban az esetben az Európai Unióban hatályos 261/2004/EK rendelet és a vonatkozó Európai Bírósági ítéletek alapján a fuvarozó köteles Önt alternatív módon, az eredetihez hasonló útvonalon eljuttatni az eredeti úticéljára. Ha ezt nem kívánja igénybe venni, akkor a légitársaság köteles a jegyárat visszatéríteni, és a kiindulási reptérre visszajuttatni. Amennyiben a légitársaság nem tud megfelelő alternatív útvonalat biztosítani az Ön számára, úgy köteles kompenzációt fizetni melynek összege az út hosszától függően 250-600 euró.

Sajnos a légitársaságok a szolgáltatások biztosítását és a kártérítések megfizetését igyekeznek elkerülni, így csak hatékony és egyértelmű eszközökkel lehet elérni, hogy a légi utasok jogait biztosítsák, melyben irodánk segítséget nyújt Önnek.

A vonatkozó rendelet teljes szövege itt olvasható.

Töltse ki kérdőívünket, hogy mindössze bruttó 30% sikerdíjért hozzájusson beszállásának megtagadása miatt járó kártérítéséhez.