Elérhető az oltási igazolás angol nyelvű verziója!

Elérhető az oltási igazolás angol nyelvű verziója!

Frissítés: a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közzétette a hivatalos, kétnyelvű oltási igazolást, amely innen letölthető.

 

Mivel a koronavírus elleni védőoltás beadásakor készített igazolás a legtöbb esetben csak egynyelvű és több ország is angol nyelven kéri az oltási kártyát, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) lépett: elérhetővé vált az oltási igazolás angol nyelvű verziója is!

 

Az igazolást (akár utólag is) az oltást beadó orvos vagy intézmény állítja ki az eredeti, magyar nyelvű okmány alapján. A kétoldalas igazolás letölthető innen: https://kesettagepem.hu/oltasi_igazolas_angol/

Íme néhány példa, ahol jelenlegi szabályok szerint, a magyar nyelvű oltási igazolvány nem elegendő:

Lengyelország: Mentesülnek a karantén- és tesztelési kötelezettség alól azok, akik igazolják, hogy valamelyik – az EU által jóváhagyott – COVID-19 (teljeskörű) oltóanyaggal lettek beoltva.

Görögország: A második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt.

Finnország: 2021. május 11-től elfogadja a COVID-19 oltási igazolást is, amennyiben az oltást az utazás megkezdése előtt minimum 21 nappal adták be. Az oltás első adagja elegendő, de az oltási igazolást csak akkor tekintik érvényesnek, ha az a WHO vagy EMA által engedélyezett oltóanyaggal történt.

Forrás: Konzuli Szolgálat, 2021.05.18.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kesettagepem.hu/wp-content/uploads/2017/10/custom-header-01.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}